ден 675.00

Категорија: Tag:

MoS2 подмачкувачот формира слој кој е способен да поднесе високо оптеретување и да го намали триењето на сите подвижни делови. Смалува отпор и триење па му дозволува на моторот слободно да работи. Со тоа овој производ штеди енергија и под екстремни услови. MoS2 гаранциите за штедење на енергија се следните : значително ја намалува потрошувачката на гориво и масло. Значително го намалува трошењето на моторот, помалку кварови, а има и подобри својства на подмачкување. Ова масло е отпорно на стареење и е со стабилен вискозитет. Има добри квалитети за време на студен старт на моторот и висок степен на оперативна доверба. Спречува формирање на талог. Тестиран е на катализатори и турбополначи.

Oдобрувања:

  • ACEA A3
  • ACEA B4
  • API SL