ден 1,180.00

Специјално масло наменето за користење во текот на целата година, за бензински и дизел мотори од Audi и Volkswagen групацијата, освен за моторот R5 TDI, V10 TDI. Исто така наменето за дизел мотори со филтри за честици како и за подолги периоди помежу редовни сервисирања на моторот. (WIV).

Категорија: Tag:

Top Tec 4200 е моторно масло со врвен квалитет и најнова технологија, а може да се користи во текот на целата година. Се работи за комбинација на неконвенционални масла кои настанале со користеење на синтетска технологија, како и најновие достигнувања во технологијата на развоја на адитивите. Ова масло дава одлична заштита од трошење на моторот и ја намалува потрошувачката на масло и гориво, а истовремено обезбедува и моментна дистрибуција на масло ширум моторот. Следете ги упатствата на производителот во врска со периодите за менување масло на секои 50.000 км

Oдобрувања:

 • ACEA C3
 • API SN
 • BMW Longlife-04
 • MB-Freigabe 229.31
 • MB-Freigabe 229.51
 • Porsche C30
 • VW 504 00
 • VW 507 00

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации:

 • ACEA C2
 • BMW Longlife-01
 • BMW Longlife-01 FE
 • Fiat 9.55535-S1
 • Fiat 9.55535-S3
 • VW 500 00
 • VW 501 01
 • VW 502 00
 • VW 503 00
 • VW 503 01
 • VW 505 00
 • VW 505 01
 • VW 506 00
 • VW 506 01 (Ausnahme R5 und V10 TDI-Motoren vor 6/2006)