Clark RobertsChief Finance Officer

placeholder
areas of expertise
 • Business transformation
 • Restructuring and turnaround
 • Integration
 • Growth strategy
 • M&A transaction support
education
 • MBA, Rotterdam School of Management, Erasmus University
 • BS, engineering, Technical University of Denmark
 • MBA, Rotterdam School of Management, Erasmus University

With over 20 years of experience in entrepreneurship, management, business planning, financial analysis, software engineering, operations, and decision analysis, Brandon has the breadth and depth of experience needed to quickly understand entrepreneurs’ businesses and craft the most suitable solutions.

Consulting WP comes up with results that are actually implementable. That is their strength compared to other consulting companies.

Before founding Consulting WP in early 2001, Brandon started two Internet companies in Silicon Valley. Previously, Brandon held various management positions in New York at Simon Brothers, most recently as Vice President in Goldhill Group, focusing on new business development and risk management. He has also worked as a senior financial risk management consultant to the financial services industry; software engineer; advertising sales manager for the popular Caribbean travel guide series; general manager of an advertising and graphic design agency; and engineering intern at the Best Health Coach.

publications

 • Уште само 20 дена до крајот на акцијата за BOSCH Дијагностика

  ШАМПИОНСКА ПОНУДА ОД BOSCH! Имате уште само 20 дена до крајот на – Акцијата што ја чекаавте!Набавете го дијагностичкиот уред KTS 560 – со обезбеден 3 годишен софтверски пакет – Esi Tronic Advance, за неповторлива цена од само 2.800 евра + ддв!3 години – спокојни, обезбедени, со најнови и најсвежи информации на вашиот лап топ! Апдејтите

  март 11, 2023
 • Закажан тренинг – Како да обезбедите врвна услуга за Вашите клиенти со Лиса Форд

  GBB Training Club од Скопје, го објавува првиот термин за спроведување на првиот интерактивен тренинг од својата понуда. Тренингот ќе се одржи на 20.03.2023 година во Хотелот – Double Tree by Hilton во Скопје. Тренинзите се одржуваат во мали, компактни групи, а предвидени се и – печатен материјал, сертификати за присуство и лесен ручек за

  март 6, 2023
 • Уште еден врвен семинар на Драгиша Ристовски во Скопје

  На 08.02.2023 година, GBB Group од Скопје заедно со D.R. Gilbert Group од Р. Србија организираа уште еден врвен бизнис семинар на тема – Како да станете / останете ефикасен менаџер во хотелот – Double Tree by Hilton во Скопје . Ѕвезда на денот, повторно беше Драгиша Ристовски, најактивниот бизнис тренер на Балканот и автор

  февруари 9, 2023

contact details

+1 628 123 4000
131 Bain Street
New York, Pennsylvania 01234, United States

Social Profiles

feedback form

If you’d like a free consultation, please start by completing the form:

  how can we help you?

  Contact us at the Consulting WP office nearest to you or submit a business inquiry online.

  Прекрасна организација и феноменален предавач, професионалност на највисоко ниво. Понесовме со себе неповторливи искуства кои ќе ги имплементираме во нашите работни процеси. Обуката ги надмина нашите очекувања.

  Лилјана Бојковска
  Менаџер за човечки ресурси, Флекс Кредит

  Looking for a First-Class Business Plan Consultant?